"Största mässan någonsin!"

Just nu är det bråda dagar på Tullgarn inför årets Swedish Game Fair som går av stapeln 25-27maj. Men vi har fått tag i Patric Dalfjärd som har berättat lite om årets mässa.

Hej Patric, berätta gärna lite om dig själv.

- Jaktgalen född Smålänning, som numera bor på landet utanför Västerås, Västmanland med familj som består av fru, två barn och två hundar. Jaktlig allätare, men med särskilt jaktligt intresse för duvjakt med bulvaner, sjöfågeljakt med vettar i ytterskärgården och jakten efter sensommarens råbockar . Gåsjakten är nästa jaktform som ska utvecklas stort! Reser så ofta jag kan till Afrika för att smyga på den röda jorden efter jakt på antiloper, zebror, bufflar och annat jaktbart vilt.

Från vänster: Johan Åkerman - projektsäljare, Patric Dalfjärd - projektsäljare och Robin Norlén - projektledare på Swedish Game Fair. 

Från vänster: Johan Åkerman - projektsäljare, Patric Dalfjärd - projektsäljare och Robin Norlén - projektledare på Swedish Game Fair. 

Och nu till Tullgarn och Swedish game fair, vad kan vi förvänta oss av årets mässa? 

- Det är största mässan någonsin! Den körs för 9:e gången och har vuxit med 30% sedan sist. I år får besökarna möjligheten att kunna träffa ungefär 350 olika utställare på 20 hektar mässmark. Några saker som är nya för i år är bland annat det utökade skjutområde där det kommer att finnas olika hagelstationer, ungdomsskytte, klass 1- skytte uppe från en plattform och Big five-skytte. 

Är det något som är unikt för årets mässa? 

- Årets nyhet är sportfiskesatsningen. Där vi på Swedish game fair bjuder på något helt unikt, nämligen en fiskemässa i utomhusmiljö. Där man på plats kan testa t.ex. testa beten och provköra båtar. Sen får man inte glömma fisketävlingen ”Swedish Game Fair Predator Open” där man kan vinna 100.000kr!! 

- Något annat som är unikt för mässan på Tullgarn är Forum Tullgarn, som förvisso inte är nytt för i år men är något som ingen annan mässa har. Det innebär att vi samlar beslutsfattare inom politik och myndigheter där de får möjligheten att träffa hela jaktbranschen som finns samlad på mässan. Utställarna får en chans till direktkontakt till makten och politikerna får viktiga inspel från utställare som de kan ta med sig som beslutsunderlag. Vilket brukar vara väldigt uppskattat från båda håll. 

- Ytterligare ett område har tillkommit, nämligen motordelen - där kommer man att kunna kolla ATV/UTV-maskiner, skogs-och lantbruksmaskiner samt många olika modeller och fabrikat av person-och transportbilar som passar jägare, skogsägare, fiskare och friluftsfolk. Ett område man inte ska missa som besökare!

Hur ser det ut med spridningen nationellt/internationellt när det kommer till utställare? 

Det kommer utställare från hela landet. Vi har också fått jättestark internationell koppling, det är många internationella utställare. Störst fokus från utställare från norden, men det kommer utställare från större delar av Europa samt några från Afrika. Vi kan absolut se att det finns ett större internationellt intresse för mässan. 

Vad kommer du inte missa på årets mässa? 

Hade jag varit besökare hade jag aldrig missat hunddelen, det kommer finnas något för alla hundägare. Oavsett om man är jägare eller ej. På plats kommer det att finnas många kända hundprofiler, bland annat Mattias Vesterlund, Amir Zand och Eva Bodfäldt. Ta gärna med egen hund till mässan – det ger definitivt ett mervärde till besöket.

- Dessutom är det ju 100.000kr i vinst på fisketävlingen - så prisutdelningen vill man ju inte missa

Hur skulle du beskriva Swedish Game Fair är för någon som aldrig har varit där? 

Swedish Game Fair är en väldigt bred mässa, med fokus om områdena jakt, hundar och fiske. Det finns även ett ungdomstorg med olika ungdomsaktiviteter där dessutom jakt-SM går av stapeln under mässan. Det finns något för hela familjen.

Swedish Game Fair Logo CMYK.jpg