Vanliga Frågor

 
 

Hur lägger man upp en jakt?

1.     Registrera dig som medlem genom att ladda ner appen The Great Wild.

2.     Bilda ett jaktlag för att kunna lägga upp jakter. Klicka på fliken "Profil", sedan knappen ”jaktlag” och därefter plus-tecknet uppe i höger hörn.

a.     Skapa ett jaktlag för varje jaktmark, exempelvis "Diana Jaktresor - Barlinek", så hamnar en nål på kartan för varje jaktområde ni har.

3.     Skapa en annons genom att klicka på "+" under "Mina jakter" eller "Hitta jakt".

a.     Beskriv jakten; typ, plats, datum, antal platser, pris etc.

4.     Godkänn.

a.     Klart! Nu finns jakten tillgänglig för alla användare och syns under "Hitta jakt" och finns utmärkt på kartan (se bild nedan).

5.     Bokningsförfrågningar.

a.     När en användare har fattat intresse för er jakt skickas en bokningsförfrågan direkt till er i appen och per mail. När ni godkänt bokningen dras pengarna från köparens kort och betalas ut till er senast tre vardagar efter genomförd jakt.

 
 

Hur bokar man en jakt?

1.     Registrera dig som medlem genom att ladda ner appen The Great Wild

2.     Hitta jakt genom att klicka på fliken "Hitta jakt".

a.     Välj jakt i listan eller via kartfunktionen, det går även använda sökfilter på; pris, datum, typ av vilt samt fri sökning.

i.      Vanligtvis lägger vi på 10% provision som betalas av köparen, men för att ni ska kunna ha samma priser på vår plattform som på er hemsida erbjuder vi att ta bort den provisionen helt, fram till årsskiftet, så att ni kan prova på tjänsten utan hämningar.

3.     Be om att få boka.

a.     När du valt jakt kommer mer utförlig information kring jakten upp. Längst ned på sidan finns tre knappar för olika val.

i.       ”Skriv ett meddelande” Denna funktion kan du använda dig av för att fråga om det är information du undrar över som inte finns med i jaktbeskrivningen.

ii.      ”Be om att få boka” Denna knapp tar dig vidare till nästa steg i bokningsprocessen.

iii.      ”Dela” Med den här funktionen kan du dela jakten i ditt flöde antingen via länk eller direkt på Facebook.

4.     Bokningsförfrågningar.

a.     I detta steg väljer du hur många platser du vill boka samt kan lägga till ett meddelande till jaktarrangören.

b.     Godkänn villkoren och gå vidare till nästa steg.

c.     I sista steget fyller du betalningsuppgifter och sedan är det bara att skicka iväg förfrågan, klart!

5.     Bekräftelse.

När jaktarrangören godkänt din förfrågan genomförs betalningen och du får en bokningsbekräftelse. The Great Wild håller på pengarna tills jakten är över för din säkerhet. Har du några klagomål gällande din bokade jakt bör kontakta The Great Wild snarast. 

 
 

Hur får jag vänner i appen?

The Great Wild’s app är uppbyggd på en grund av gemenskap bland jägare, jaktintresserade och markägare. Därför är det naturligt för oss att vilja hjälpa alla att ta del utav den.

Den här gemenskapen är till för både nya som gamla jägare. Med fler i gemenskapen blir det enklare för alla däri att utbyta kunskap, hitta nya jakter, få tillgång till inspirerande material, finna nya jaktlag och kanske vänner för livet.

För att få fler vänner i appen och utöka sällskapet kan man koppla samman sitt konto i The Great Wild med Facebook. På så sätt importeras vänner från Facebook som redan är aktiva i appen till din vänlista, detta är det absolut enklaste sättet att få fler vänner. Sedan går det att, genom att klicka på personers profiler, lägga till som vänner direkt via deras profil.

Men en del som laddar ner appen kanske inte har så många facebookvänner eller vet inte hur man smidigt skapar nya kontakter inuti appen. Därför har vi tagit fram en kort guide för hur du lättast blir en del i teamet!

1.     Bli en del av nyhetsflödet

Genom att vara aktiv i appen syns du mer och det är lättare för andra att hitta dig. Det finns olika sätt att vara aktiv, t.ex. kan du posta bilder, observationer och troféer från dina jakter eller tillfällen i naturen i flödet under nyheter. För att posta trycker man på ”+” och går vidare i stegen som följer.

2.     Starta diskussioner

Starta diskussioner i nyhetsflödet om saker du undrar över. Det kan vara alltifrån frågor kring kaliber till recept på vilt eller frågor om vilken ras av jakthund de flesta i appen använder och skulle rekommendera.

3.     Dela historier och tips

En härlig jaktanekdot eller ett bra tips är ofta uppskattat, både bland nya och gamla jägare samt inte minst bland oss på The Great Wild.

4.     Ta första steget

Lägg till de som du diskuterar ofta med, tycker har många fina troféer eller liknande. Detta gör du enklast genom att antingen gå in på deras profil via flödet och lägger till eller söker via att klicka på ”vänner” i din profil.

5.     Kommentera & likea

Visa uppskattning för andras troféer, historier, diskussioner och bilder genom likes och positiva kommentarer. Det är alltid uppskattat omtyckt att få respons när man bemödar sig med ett inlägg.

6.     Rekommendera dina vänner

Och bli rekommenderad själv! Detta underlättar för dig själv i framtiden om du vill boka en jakt eller om något jaktlag överväger att bjuda med dig. En rekommendation från en annan jägare borgar för att du vet vad du sysslar med och kan genomföra en moraliskt och etiskt rätt jakt samt bidra positivt till de du jagat med.

7.     Skapa jakt & jaktlag

Om du har mark eller ett jaktlag, passa på att bjuda in nya talanger och framtida vänner till jakt. Om du varit aktiv och skapat nya vänskaper i appen kanske du redan vet någon du vill bjuda in. Annars har The Great Wild ett smart ratingsystem som syns publikt på personers profiler vilket gör det enklare att bedöma huruvida personen passar i ert jaktlag när du skapar en publik jakt.

Genom att anamma dessa tips och tricks kommer du som användare snabbt komma in i och bidra till gemenskapen samt skaffa nya vänner. Vi på The Great Wild hoppas på att få se mer utav dig och dina jaktäventyr i vår app, varmt välkommen in i gemenskapen!